
בין סין וישראל
הרצאות- סין ישראל ומה שביניהן
להלן מספר הרצאות אותן ניתן להעביר לקבוצות, ארגונים או בודדים המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם על סין ויתר תרבויות המזרח הרחוק. לתיאום הרצאות אלו או אחרות, ניתן ליצור קשר
לסיורי מורשת סין בישראל לחצו כאן
סין- בין חדש לישן
הדימוי הרווח של סין בעבר היה של "הסיני בשדה האורז", וכיום הוא של "גורדי שחקים ומנוע הצמיחה של העולם".
בהרצאה נבחן היכן נמצאת "סין של פעם" בסין של היום, היכן יש מקום למסורות העתיקות בחיי היומיום הסואנים שבערים, והאם נותרה עוד אידיאולוגיה קומוניסטית בכלכלה קפיטליסטית הדוהרת במהרה. נבקר את האיכרים בכפרים, את המוכרים בשווקים הסואנים, את מוכר הנודלס, צייר הקליגרפיה בפארק ואת זוג האוהבים הנועלים את אהבתם במנעול במקדש. לסיום נציע מספר תשובות לשאלה הגדולה- לאן פניה של סין מועדות.

סין מתחת לאפס- ימים של אור
נלבש מעיל ונצא למסע של אור בצפון סין בעונתה הקפואה והמיוחדת ביותר, בין מקדשים, כנסיות, בתי כנסת ופסטיבל הקרח המפורסם של חרבין. נתוודע לסיפורם המיוחד של יהודי העיר, וליחס החם של הסינים לקהילה זו, מאז ועד היום.
הרמה הטיבטית- חלום למטיילים, גאולה למאמינים
על רכס ההימאליה האדיר, "גג העולם", משני עברי הגבול שבין מעצמות העל הודו וסין, חיים אנשים שתרבותם אחת ומנהיגם הרוחני אחד, הדאלאי לאמה.
נצא למסע דילוגים לאורך ההימאליה, בין מחוז טיבט הסיני וחבל לדאק ההודי. נכיר את הנוף החד, את התרבות הבודהיסטית הייחודית ואת פני האנשים המחייכים תמיד. נברר על הדומה והשונה באורח חייהם, ונעמוד על השינויים שחלו בחייהם ובתרבותם תחת השלטון הסיני מחד, והשלטון ההודי מנגד.
נעלה לרגל אל ההר הקדוש, הר קאילש שבמערב טיבט. ההר אשר כף רגל אדם מעולם לא דרכה על פסגתו הקדושה. נשמע מדוע מקיפים אותו המאמינים, בודהיסטים והינדים כאחד, ומדוע רק מי שעושה זאת 13 פעמים רשאי לעשות את "ההקפה הפנימית", ולגעת בהר ממש.

מבוא (קצר) להיסטוריה עולמית
נתבונן "ממעוף הציפור" על ההיסטוריה האנושית, נבחן את התהליכים חוצי הגבולות והיבשות שעיצבו אותה, וננסה לענות על מספר שאלות מהותיות בתולדות האנושות. מדוע התגבשו הציווילזציות הראשונות דווקא בסין, הודו, מספוטומיה ומצרים? מנין הדומיננטיות מראשית ההיסטוריה של אירו-אסיה? מתי גילו את אמריקה? מדוע מרבית החברות האנושיות הן פטריארכליות? נצא למסע אל תולדות העולם, ונקווה לחזור עם יותר שאלות מתשובות.

נפאל והודו- טעם של פעם
סבי כיהן כשגריר ישראל בנפאל בסוף שנות ה-60 של המאה הקודמת. זו תקופה בה נפאל היתה סגורה לעולם, מסע להודו היה נחלתם של אמיצים בלבד, והביטלס כתבו בכיכר את Lucy in the sky with diamonds.
בהרצאה זו אני מזמין אתכם להתחקות אחר מסעותיהם של סבי וסבתי בתת היבשת ההודית, אל מקומות שנראו אז בדיוק כפי שהם נראים היום, וכאלו שכבר אינם. אל מקומות שהמסורת ההודית המפוארת עמדה בהם מלכת, כאז כן עתה, ואל אלו שבמרוצת השנים שחלפו כבר היו ואינם.
ההרצאה מלווה בשקופיות אותן צילם סבי.

נצא למסע בעקבות הצלילים והמוסיקה בסין ובהודו. נבחן כיצד המוסיקה השפיעה על התרבות המקומית וכיצד הושפעה על ידה. ההרצאות כוללות קטעי שירה ונגינה חיה, על כלים מוסיקליים אותנטיים מהמזרח. ההרצאות מועברות בשיתוף עם אשתי, מעין סלומון גימון, זמרת, יוצרת, שרה שירה הודית קלאסית, בוגרת לימודי הודו ופסיכולוגיה ותראפיסטית במוסיקה.
לאתר "צלילים מבפנים" בו ניתן להתעדכן על מועדי הופעות וסדנאות: www.sfw.co.il
צלילי המזרח

חבל שינג'יאנג- דרך המשי בין סין ומרכז אסיה
נצא למסע במחוז המערבי והמרתק ביותר של סין. נכיר את האנשים, הריחות, הדתות, הטעמים והנופים המגוונים המרכיבים חבל ארץ זה, המחוז הכי "לא סיני" שבסין.
